Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@12:20:51 GMT

کلاهی گشاد بر سر خریداران دستگاه‌ جوجه کشی

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۱۹۸۱

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  اگر بنا به هر دلیلی، برای چند ساعت به دستگاه‌ جوجه‌کشی برق نرسد چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا راهی برای جلوگیری از بروز این مشکل وجود دارد؟ متاسفانه بعضی از تولیدکنندگان با دادن پاسخ‌های غلط به این سوالات مهم، پرورش‌دهندگان کم‌تجربه و تازه‌کار را فریب می‌دهند.

 

بعضی تولیدکنندگان دستگاه‌ها و تجهیزات پرورش طیور برای فروش بیشتر به انواع و اقسام وعده‌های دروغین یا اغراق‌آمیز متوسل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال بعضی از آنها در محتوای تبلیغاتی خود به گونه‌ای عمل می‌کنند که انگار دستگاه جوجه‌کشی استاندارد، شاه‌کلید موفقیت است و پرورش‌دهنده را از تجربه، دانش و مهارت بی‌نیاز می‌کند؛ حال آنکه پرورش‌دهندگان باتجربه و کارکشته می‌دانند که دستگاه مولد مناسب فقط و فقط یکی از متغیرهای هچ یا جوجه‌آوری بالاست. سوءاستفاده‌گران عمدا کار را آسان جلوه می‌دهند و از عوامل مهم‌تری مثل کیفیت تخم نطفه‌دار، نژاد و سلامت گله مادر، ترکیب فرمول تغذیه گله مادر، زمان نگه‌داری تخم نطفه‌دار و انبوهی از عوامل دیگر سخن نمی‌گویند.

 

کار به جایی رسیده است که بعضی از آنها وعده هچ ۹۵ و حتی ۱۰۰ درصدی می‌دهند! این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان و متخصصان این حوزه تعیین یک نرخ جوجه‌آوری ثابت اگر فریبکارانه نباشد قطعاً از سر نداشتن تجربه و تخصص است. تولیدکننده هیچ دستگاه جوجه‌کشی نمی‌تواند تضمین کند که به‌عنوان‌مثال در همه دوره‌های جوجه‌کشی بالای ۹۰ درصد تخم‌ها به جوجه تبدیل می‌شوند.

 

نگران قطع شدن برق نباشید!

در صورت قطع برق مستقیم یا پشتیبان چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا راهی برای حفظ تخم‌ها و ادامه فرآیند جوجه‌کشی وجود دارد؟ هر پرورش‌دهنده‌ای که قصد خرید دستگاه جوجه‌کشی دارد این دو سوال مهم را از خود می‌پرسد. شرکت‌های تولیدکننده به خوبی از این دغدغه آگاه هستند و بعضی از آنها برای سودجویی هر چه بیشتر، پرورش‌دهنده را گمراه می‌کنند. آنها در تبلیغات خود روی این موضوع مانور می‌دهند و ادعا می‌کنند که قطعی برقی، هیچ تاثیری روی محصول آنها ندارد.

 

جالب اینجاست که بعضی آنها پا را فراتر نهاده و دروغ شاخ‌دارتری تحویل مشتری می‌دهند. در واقع آنها ادعا می‌کنند که محصول شرکت آنها به‌گونه‌ای طراحی و تولید شده است که بدون نیاز به برق (برق مستقیم یا غیرمستقیم)، دو فاکتور اساسی جوجه‌ریزی یعنی دما و رطوبت را ثابت نگه می‌دارد. این ادعا کاملاً دروغین است اما متاسفانه بسیاری از مشتریان قربانی آن می‌شوند.

 

پرورش‌دهندگان باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که تاکنون چنین دستگاهی نه فقط در کشور ما بلکه در هیچ کشوری طراحی نشده و هیچ یک از بزرگان و برندهای مشهور صنعت جوجه‌کشی چنین ادعایی نکرده‌اند. با فناوری کنونی دما و رطوبت را نمی‌توان بیشتر از دو یا سه ساعت در یک محفظه بسته و کاملاً، حفظ کرد. حتی در این حالت هم دمای اولیه حفظ نمی‌شود و افت پیدا می‌کند.

 

بازاری که به نظارت نیاز دارد

به نظر می‌رسد که بازار ادعاهای عجیب و غریب و فریبکارنه در ارتباط با دستگاه‌ها و تجهیزات جوجه‌کشی داغ شده و نظارت جدی‌تر دستگاه‌های ذی‌ربط را طلب می‌کند. کمتر صنفی و صنعتی پیدا می‌شود که فعالان آن به اندازه حوزه پرورش طیور از معضل «اشباع» گلایه کنند. بدون شک یکی از دلایل ورود فزاینده علاقه‌مندان به ورود و سرمایه‌گذاری خرد، متوسط یا کلان در این صنعت، تبلیغات غیرواقعی است که حول این کسب و کار شکل گرفته است.

 

باورش شاید سخت باشد اما به عنوان یک مثال دیگر، فلان شرکت تولیدکننده در تبلیغات خود ادعا می‌کند که دستگاه مولد آنها به حدی هوشمند، طراحی شده است که در صورت بروز هرگونه مشکل، «سخن می‌گوید» و نوع مشکل پیش‌آمده و راه برطرف‌کردن آن را به سرعت توضیح می‌دهد.

 

گسترش نیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تولیدکنندگان جوجه اقتصاد جام نیوز برق جوجه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد

ایسنا/البرز مدیرکل دامپزشکی استان البرز در خصوص چگونگی رشد جوجه پرورشی در یک بازه ۴۵ روزه، گفت: این جوجه‌ها با استفاده از یک خوراک مغذی که سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی است در یک فرآیند کاملا بهداشتی و سالم به وزن مناسب می‌رسند و تزریق هورمون در هیچ واحد مرغداری وجود ندارد.

علیرضا رفیعی پور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه جمعیت دام مولد و مرغ گوشتی البرز پاسخگوی نیاز این استان نیست، اظهار کرد: بر این اساس بخشی از نیاز البرزنشینان از سایر استان‌ها و گوشت وارداتی از سایر کشورها تامین می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۲۷۹ هزار کیلوگرم گوشت قرمز و مرغ از طریق فرودگاه پیام به استان وارد شده است.

این مسئول در ادامه با اشاره به فعالیت واحدهای مرغ گوشتی در استان توضیح داد: در این واحدها جوجه‌ای که در شرایط پرورش سنتی در بازه یکساله به حدود دو کیلوگرم می‌رسد، ۴۵ روزه این وزن را پر کرده و به واحدهای کشتار انتقال می‌یابد.

وی در پاسخ به اینکه آیا برای افزایش سریع وزن به مرغ‌ها هورمن تزریق می‌کنند، گفت: این اتفاق در هیچ یک از واحدهای مرغداری نمی‌افتد. این جوجه‌ها با استفاده از یک خوراک مغذی که سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی است در یک فرآیند کاملا بهداشتی و سالم به وزن مناسب می‌رسند.

وی با اشاره به میزان نهاده‌ای که هر جوجه در طول رشد خود مصرف می‌کند، ادامه داد: هر کدام از این جوجه‌ها با مصرف پنج کیلو نهاده تقریبا به وزن سه کیلو می‌رسند.

رفیع پور ابراز کرد: در مجموع سالانه حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون جوجه ریزی در کشور انجام می‌شود که به تولید سه میلیون تن گوشت مرغ منتهی می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی البرز در پایان با اشاره به نظارت دوره‌ای بر واحدهای تولید مرغ گوشتی استان تصریح کرد: هر مرغداری معمولا یک ناظر فنی دارد که به صورت هفتگی گزارش دقیق و کاملی از تغذیه، تلفات احتمالی و... ارائه می‌دهد و در صورت تخلف موارد را گزارش می‌کند تا برخورد قانونی لازم صورت بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند! / ابوالفضل نوروزی مطرح کرد
  • چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها