Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@12:29:48 GMT

راننده لودر، از کارآفرینی تا ساخت دستگاه جوجه‌کشی

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۱۰۱۴

راننده لودر، از کارآفرینی تا ساخت دستگاه جوجه‌کشی

خبرگزاری فارس، معصومه درخشان- شرایط فعلی اقتصادی کشور و رکود حاکم بر تعدادی از مشاغل باعث شده است افراد نیز کسب و کار خود را تغییر دهند.

محمد ممی‌پور در شهرستان سراب آذربایجان‌شرقی یکی از همین افرادی است که قبلا پیمانکار بوده و با ادوات سنگین همچون لودر و کامیون کار می‌کرد ولی حالا با توجه به رکود اقتصادی کشور به سمت پرورش بوقلمون رفته و چرخ زندگی را می‌چرخاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اشاره به فعالیت قبلی خود گفت: کار با ادوات سنگین مانند کامیون و لودردیگر مثل سابق جوابگوی هزینه‌های زندگی نبود و هر روز خرج تراشی می‌کردند بنابراین برای اینکه چرخ‌های زندگی بچرخد باید فکری می‌کردم، با توجه به زمین بزرگی که در حیاط منزل در اختیار داشتم، متوجه شدم می‌توانم با پرورش بوقلمون درآمدزایی مناسبی را برای خودم فراهم کنم.

 

محمد ممی‌پور طی چند سالی که به کار پرورش بوقلمون مشغول است، تجربه‌های زیادی در این زمینه کسب کرده و راه و روش این کار را به خوبی توضیح می‌دهد.هر چند وی از سال ۹۱ کم و بیش به دنبال کار پرورش بوقلمون بود ولی به صورت جدی و حرفه‌ای این کار را از سال ۹۵ آغاز کرده است.


وی درباره شروع کار خود اظهار داشت: در ابتدا کارم را با خرید ۵۰ جوجه بوقلمون در حیاط خانه خودمان شروع کرده و الان تعداد آنها را به دو هزار بوقلمون رسانده‌ام. یک سال اول کار من بیشتر با آزمون و خطا همراه بود. تا به طور کامل با بیماری‌ها و نحوه پرورش بوقلمون آشنا شدم و تصمیم به خرید یک دستگاه کوچک جوجه‌کشی گرفتم تا بتوانم از بوقلمون‌های مادر درآمدزایی بیشتری داشته باشم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به تجارب فنی و مکانیکی که داشتم متوجه شدم توانایی ساخت دستگاه‌های جوجه‌کشی را دارم. در اولین تلاشم در این مسیر موفق شدم دستگاه هچر ۱۲۰۰ تایی بسازم که می‌تواند جوجه بوقلمون ها را تا ۲۴ ساعت پس از خروج از پوسته تخم نگهداری کند. موفقیت در گام اول مرا ترغیب کرد که به طور جدی در پی ساخت دستگاه "ستر" یا جوجه‌کشی باشم. این دستگاه ۲۴ روز از تخم‌های بوقلمون مراقبت می‌کند تا جوجه بوقلمون‌ها برای خروج آماده شوند.

در ابتدا ظرفیت دستگاه جوجه‌کشی من به تعداد ۶۰۰ جوجه بوقلمون بود،در حال حاضر ظرفیت آن به ۲۰هزارعدد رسیده است. در سال ۹۵ مبلغ ۳۰ میلیون تومان از بسیج سازندگی وام گرفته  و توانستم کارم را توسعه دهم و باید گفت  اشتغال‌زایی این کار حداقل برای چهار نفر است.

وی ادامه داد:به‌ازای هر مترمربع، پنج عدد بوقلمون نگهداری و پرواربندی می‌شود ولی در زمان تولید مثل به‌ازای هر مترمربع سه عدد بوقلمون نگهداری و پرواربندی می‌شود یعنی ضریب تبدیل آن سه به یک است.

فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به مساحت سالن برای نگهداری و پرورش بوقلمون‌ها گفت: در این کار باید ۳۰۰متر مربع برای بوقلمون‌های مادر برای جوجه‌کشی در نظر گرفت و ۱۰۰ متر مربع نیز برای دستگاه‌های جوجه‌کشی لازم است.حدود هزار مترمربع فضای باز هم برای هواخوری جوجه بوقلمون ها نیاز است.

 

دگرگونی نژاد بوقلمون‌ها

 فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به نژادهای مختلف بوقلمون ادامه داد: طی سال.های اخیر نژادهای بوقلمون افزایش یافته است به طوری که در سال‌های اخیر با ترکیب نژادهای مختلف شاهد یک دگرگونی در نژاد بوقلمون‌ها هستیم.قبلا تنها بوقلمون سنتی وجود داشت ولی اکنون بوقلمون نژاد ایرانی با نژاد ترکیه‌ای ترکیب شده، نژاد بوقلمون ماده ایرانی با نژاد نر آمریکایی یا نژاد انگلیسی ترکیب شده است و سال گذشته نیز نژاد فرانسوی آمد که نژاد ایرانی را با فرانسوی تلقیح می‌کنند.

ممی‌پور با اشاره به نژاد بوقلمون‌هایی که پرورش می‌دهند تاکید کرد:نژاد بوقلمون‌هایی که ما پرورش می‌دهیم نژاد برنز است، وقتی نژادها با همدیگر ترکیب می‌شوند، موقع پرورش و پرواربندی وزن آنها بیشتر می‌شود و این یک مزیت است.

مردم با بوقلمون آشتی کنند

ممی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات و دغدغه‌هایی که در این مسیر دارد گفت: سال گذشته از نظر پرورش بوقلمون مشکل خاصی نداشتیم و از سوی دیگر سپاه و بسیج سازندگی نیز حمایت می‌کرد ولی امسال وبعد شیوع کرونا شرایط خیلی سخت و دشوار شده و گوشت بوقلمون دیگر مثل گذشته خواهان ندارد.

وی ادامه داد:در سال ۹۱ حدود ۵۰۰ نفر در کار تولید و پرورش بوقلمون فعال بودند ولی الان از این تعداد۴۰ یا ۵۰ نفردر کل استان در کار پرورش بوقلمون فعالند، امسال با این شرایط همه در حال ورشکستگی هستند.

فعال اقتصاد مقاومتی شهرستان سراب با تاکید بر اینکه بوقلمون ارزش غذایی خیلی بالایی دارد، افزود:ولی متاسفانه عموم مردم از خاصیت غذایی آن بی‌خبر هستند و در داخل کشور مصرف کمتری دارد. در حالی که در کشور عراق مصرف خیلی بیشتر است و تا سال قبل تولیدات ما به این کشور ارسال می‌شد ولی با شیوع کرونا مرزها بسته شده و حالا ما فعالان این کار به شدت ضرر کرده یعنی با صراحت می‌توان گفت میلیاردی ضرر کرده و در آستانه ورشکستگی هستیم.

 

گرانی و تقلب نهاده‌های دامی ما را ورشکست می‌کند

وی با انتقاد از گرانی روزافزون نهاده‌های دامی ادامه داد: قبلا ذرت می‌خریدیم یک‌هزار تومان الان به قیمت ۲۰ هزار تومان هم پیدا نمی‌کنیم و بوقلمون‌ها چون چیزی برای خوردن ندارند می‌میرند، باز هم ما ضرر می‌کنیم.زمانی که ذرت و سویا ارزان بود تقلب  وجود نداشت ولی الان که گران شده و به ۲۰ هزار تومان رسیده به شدت   مواد تقلبی وارد بازار شده و آن را با خاک اره و خیلی چیزهای دیگر مخلوط می م‌کنند و وقتی بوقلمون‌ها می‌خورند دچار عفونت روده و ورم معده می‌شوند.

 

بوقلمون سرشار از ویتامین‌های گروه B

فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به ارزش غذایی بوقلمون ادامه داد: بوقلمون یکی از ماکیان اهلی شده است که ارزش غذایی گوشت آن به دلیل پروتئین و ویتامین‌های مهم همچون ویتامین A و ویتامین‌های گروه B و همچنین مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و ... بسیار بالا بوده و از این لحاظ همیشه مورد توجه قرار گرفته است. ساختار گوشت بدن بوقلمون‌ها بسیار خاص است به طوری که گوشت قسمت‌های سینه و بال آن، سفید و گوشت ران آن قرمز تیره است.

وی اظهار داشت: از مهمترین خاصیت و وجه تمایز گوشت بوقلمون با سایر پرنده‌ها، باید چربی اشباع شده و میزان کلسترول پایین آن را بیان کرد. همچنین گوشت این پرنده در بسیاری از قسمت‌ها فاقد چربی میان بافتی است. پرورش بوقلمون به عنوان یکی از شاخه‌های دامپروری بسیار مهم در کشورهای توسعه یافته بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بیماری بوقلمون‌ها

این فعال اقتصاد مقاومتی آشنایی با بیماری بوقلمون و راهکار درمان و پیشگیری از آن را  لازمه موفقیت در امر پرورش بوقلمون‌ها ذکر کرد و افزود: به عنوان یک اصل اساسی در زمینه پرورش طیور، رعایت اصول بهداشتی، تمیز نمودن محیط پرورش و ضدعفونی کردن تجهیزات تا حدود زیادی از شیوع بیماری در بین آنها جلوگیری می‌کند.

ممی‌پور خاطرنشان کرد: بیماری یکی از چالش‌های اصلی پیش روی هر پرورش دهنده بوقلمون است  که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و عدم واکسیناسیون به موقع ممکن است در کوتاه مدت باعث از دست دادن بوقلمون‌ها شود. بنابراین بسیار مهم است که پرورش دهنده بوقلمون با بیماری های این پرنده آشنا شده و اقدامات لازم را جهت پیشگیری یا درمان انجام دهد.

وی با اشاره به برخی بیماری‌هایی که بوقلمون‌ها را تهدید می‌کند خاطرنشان کرد: از مهمترین بیماری‌هایی که سلامت بوقلمون‌ها را می‌تواند تهدید کند باید سرماخوردگی، اسهال، ورم صورت ، عفونت چشم و بیماری‌هایی همچون نیوکاسل، آنفولانزا، کوکسیدیوز، کانی بالیسم، کریزای عفونی و ... را نام برد.

ممی‌پور ادامه داد: همچنین  نکته مهم اینکه بوقلمون‌ها باید از ترس و استرس به دور باشند. دشمن اصلی سلامتی‌شان هم گرد و خاک است که باعث می‌شود،ریه‌های این حیوان سفت شده و کم‌کم به بیماری برونشیت و تنگی‌نفس مبتلا شود.

وی گفت:علائمی همچون نفس نفس زدن، ترشحات بینی، صدای خس خس، مدفوع آبکی و خونی، پیچیدن گردن، فلج شدن پاها و بال ها، اسهال سبز، ورم صورت و عفونت چشم و ... از مهمترین نشانه‌های بیمار شدن بوقلمون‌ها است که با توجه به علائم موجود باید بیماری تشخیص داده و پرنده درمان شود. به منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌ها، واکسیناسیون اولیه بوقلمون‌ها ضروری است.

 

انتهای پیام/60020/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس فارس تبریز پرورش بوقلمون فعالان اقتصاد مقاومتی گوشت سفید بیماری بوقلمون تبریز سراب پیمانکار بوقلمون گوشت ارز دلار مکانیک دستگاه جوجه کشی نژاد فرانسوی واکسن عفونت چشم واکسیناسیون فعال اقتصاد مقاومتی نژاد بوقلمون ها پرورش بوقلمون جوجه بوقلمون بیماری ها جوجه کشی ممی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: امسال ۲۷ هزار دانش‌آموز استان در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و اوراق امتحانی در استان تصحیح نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ابوالقاسم اکبری امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۲۶۰۱ آموزشگاه در استان با ۱۹۷ هزار دانش‌آموز در ۹ هزار کلاس فعال است.

وی افزود: ۱۷۵ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۱۷ هزار در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند؛ ۱۳ هزار و ۷۶۹ معلم در مدارس دولتی مشغول به کار هستند که ۷۳۳۳ نفر خانم و مابقی آقایان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های آموزش و پرورش طی دو سال گذشته با رشد خوبی مواجه شده، گفت: ۷۰ پروژه طی این مدت به بهره‌برداری رسیده و ۸۵ پروژه با ۳۶۰ کلاس درس در حال ساخت است.

وی افزود: ساخت ۱۳ مدرسه با ۱۲۰ کلاس درس در مناطق طرح جهش ملی مسکن ساخته خواهد شد؛ اکنون ۳۷۳ کودکستان در سراسر استان مجوزهای فعالیت را از آموزش و پرورش اخذ کرده و ۳۲۶ مورد فعال شدند.

اکبری زیرساخت‌های ورزشی را نیز تشریح کرد و گفت: ساخت چمن‌های مصنوعی در خراسان شمالی نسبت به استان‌های هم طراز ۵۰ درصد بیشتر است.

اکبری گفت: ۱۸ زمین ورزشی رو باز برای دختران در حال ساخت است؛ ساخت ۲۰ اتاق درس تربیت بدنی نیز انجام شده و ۱۷ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی مدارس جذب شده است.

وی با اشاره به پراکندگی بالای روستاهای استان افزود: ۴۸ درصد مدارس استان در روستاها هستند و ۱۸ مدرسه تک دانش‌آموزی و ۱۳۴ مدرسه کمتر از پنج دانش‌آموزی در خراسان شمالی فعال است که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی چه مقدار به عدالت آموزشی اهمیت می‌دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در پایه‌های دهم تا دوازدهم آزمون‌ها به صورت نهایی برگزار می‌شود؛ مجموعاً حدود ۲۷ هزار دانش‌آموز در این آزمون‌ها شرکت خواهند کرد.

وی افزود: تصحیح اوراق امتحانی نهایی در خراسان شمالی انجام نمی‌شود تا از هر گونه تخلف احتمالی جلوگیری شود؛ تصحیح نیز به صورت سوال به سوال خواهد بود و هر معلم یک سوال را بررسی می‌کند.

وی افزود: امسال ۵۰۹ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای علمی حائز رتبه برتر شدند که آماری خیره‌کننده است؛ همچنین سه مدال برنز جهانی کسب شد.

اکبری خاطرنشان کرد: ۱۳۱۱ نفر کودک شش تا ۱۱ سال بازمانده از تحصیل در استان وجود داشتند که ۱۰۱۱ نفر شناسایی و تعیین تکلیف و جذب آموزش و پرورش شدند.

وی در انتها گفت: طی دو سال گذشته حدود دو هزار ردیف استخدامی ماده ۲۸ اخذ شده است؛ از این تعداد ۱۰۸۹ نفر مربوط به امسال است که این رقم در دهه اخیر بی سابقه است.

کد خبر 748897

دیگر خبرها

  • نجات جان چند جوان عربستانی گرفتار در سیل با لودر (فیلم)
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳+ تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • ساخت سه پایگاه امدادی اورژانس در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • ۲ فوتی در اثر واژگونی خودرو شوتی حامل سوخت قاچاق در بندرخمیر