Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@10:45:37 GMT

آموزش صفر تا صد جوجه کشی مرغ

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۹۵۴۵

آموزش صفر تا صد جوجه کشی مرغ

جوجه کشی مرغ از دیرباز بین مردم رواج داشته است. روش سنتی یا طبیعی این کار اغلب در روستاها یا منازل شخصی انجام می شود و لذت بالایی هم دارد. شیوه ماشینی این کار نیز با دستگاه و در مقیاس و اندازه‌ مختلف انجام می ‌شود. این شیوه به دلیل سهولت و امنیتی که دارد از محبوبیت بالایی برخوردار است.

ابعاد دستگاه جوجه کشی متنوع بوده و از مدل های خانگی تا اندازه های بزرگ و مناسب برای سالن‌های مرغداری و جوجه کشی در تعداد زیاد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله موارد و اصول مهم در جوجه کشی، نطفه دار و سالم بودن تخم مرغی است که برای این کار از آن استفاده می‌شود. هم چنین پاکیزه بودن پوسته تخم هنگام جوجه کشی اهمیت زیادی دارد.

علاوه بر این، شروط مهم دیگری نیز وجود دارد که در صورت رعایت همه آنها جوجه بیشتر و سالم تر تولید می ‌شود.

در مطلب پیش رو ضمن بررسی این شروط به موارد زیر نیز می ‌پردازیم:

از شرایط و زمان جوجه کشی مرغ چه می ‌دانید؟ جوجه کشی به روش طبیعی چگونه انجام می ‌شود؟ جوجه کشی با دستگاه و مزیت‌ های آن

در مطالعه این مطلب با ما همراه شوید.

شرایط جوجه کشی مرغ

برای آن که از مجموعه عملیات جوجه کشی بهترین نتیجه را بگیریم، لازم است در زمان بندی و اجرای آن دقیق باشیم. این کار به دلیل در دسترس نبودن تخم نطفه دار و تازه قدری پیچیده است. به این معنا که پرورش دهنده باید طی چند روز تعداد لازم تخم را جمع آوری و در زمان مقرر و پس از ضد عفونی و پاکسازی در یک نوبت آنها را به دستگاه جوجه کشی یا مرغ مادر منتقل کند. اما این دوره نباید زیاد طولانی شود. هرقدر نگهداری تخم نطفه دار بیرون از دستگاه کمتر باشد نتیجه کار بهتر خواهد بود.

در روش سنتی نیز مرغ مادر این زمان را به شکل طبیعی تنظیم می‌ کند.

علاوه بر زمان شرایط نگهداری نیز مهم است. دمای ۱۳ تا ۱۵ و رطوبت ۶۰٪ برای این کار مفید است. ضمن اینکه تخم پیش از ورود به مرحله جوجه کشی باید هر ۸ ساعت یک بار چرخانده شود.

تهیه تخم مناسب هم یک چالش پیش روی پرورش دهندگان است.

جوجه کشی مرغ به روش طبیعی

طبیعت معلم بزرگی است. بسیاری از آموخته های ما حاصل درس گرفتن از طبیعت است.

همه آنچه درباره جوجه کشی مرغ با دستگاه گفتیم در روش طبیعی باکیفیت بالا و توسط طبیعت صورت می ‌گیرد. در این روش مرغ مادر کنترل دما و رطوبت لازم و نیز چرخاندن تخم ها را در همه مراحل به عهده دارد.

برای افرادی که قصد جوجه کشی به روش طبیعی را دارند فراهم کردن مرغ مولد یا تخم نطفه دار و محل مناسبی برای این کار بخش مهمی از مراحل کار است.

پس از آن نیز محافظت از این مجموعه در برابر عوامل طبیعی اصلی‌ترین وظیفه پرورش دهنده طبیعی مرغ محسوب می‌شود.

این روزها و با توجه به زندگی شهرنشینی کمتر شرایط جوجه کشی مرغ به روش طبیعی فراهم است و این کار اغلب به شکل ماشینی انجام می ‌شود. در این روش نیز انجام دقیق و منظم همه مراحل اصلی‌ ترین عامل موفقیت و دستیابی به نتیجه بهتر و جوجه سالم و بیشتر است.

در ادامه مطلب به این روش می ‌پردازیم.

جوجه کشی مرغ با دستگاه

در این روش کلیه مراحل غیر از جمع آوری و ضد عفونی تخم ها در دستگاه مخصوص انجام می ‌گیرد. از تنظیم دما و رطوبت تا چرخاندن تخم حین عملیات جوجه کشی در دستگاه و به شکل اتوماتیک انجام می‌ شود. همین سهولت کار نیز بر تعداد طرفداران این روش افزوده است. با این وجود لازم است هر ۴ ساعت به این دستگاه سرکشی کرده و بر عملکرد آن نظارت داشته یا آن را به سیستم هشدار مجهز کنیم.

در این صورت هرگونه مشکل فوراً مشخص و رفع می ‌شود.

در صورت جوجه کشی مرغ با دستگاه به یاد داشته باشید تخم مرغ با مشخصات زیر را در دستگاه قرار ندهید:

تخم مرغ شکسته، سوراخ یا بدون پوسته نمونه کودی و ضدعفونی نشده یا تاریخ گذشته تخم دو زرده تخم مرغ خیلی ریز یا درشت مواردی با شکل غیر طبیعی، گرد یا بیضی بدون بخش پهن تخم مرغ آلوده به خون تخم مرغ هفته اول

در مواردی مانند شکستگی تخم مرغ دارای مشکلاتی برای بارور شدن است. گاهی نیز به سرعت کیفیت و رطوبت لازم را برای این کار از دست داده یا آلودگی وارد آن می ‌شود.

در دوران جوجه کشی بهتر است با عملیات کندلینگ یا نطفه سنجی از نطفه دار و زنده بودن آن مطمئن شوید. این کار در روزهای سوم، هفتم و چهاردهم جوجه کشی بسیار مناسب است. این کار باید در شرایط مناسب از نظر دما و رطوبت مناسب (دمای ۲۰ تا ۲۵ و رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصد) و کمترین زمان ممکن انجام شود.

انجام مراحل موفق جوجه کشی مرغ با دستگاه جوجه کشی بخشی از کار است و مرحله خروج جوجه از دستگاه مرحله‌ای دیگر که هر دو باید با دقت انجام گیرند.

بسته به سن گله مولد تخم، اندازه تخم، فاصله زمانی تخمگذاری تا انتقال به دستگاه و موارد دیگر، زمان خروج جوجه‌ ها از تخم متفاوت است. ذخیره کیسه زرده تا ۲۴ ساعت برای تغذیه جوجه کافی است و در هر حال نباید برای خروج جوجه از دستگاه عجله به خرج داد. این کار می ‌تواند به خاطر خیس بودن باعث سرماخوردگی و تلف شدن جوجه شود.

تذکر مهم این که در روزهای آخر به هر بهانه نباید درب دستگاه را باز کرد. این کار با بر هم زدن شرایط باعث تلف شدن و پایین آمدن درصد هچ می ‌شود. اما خروج دیرهنگام هم غلط است و به ضعیف شدن جوجه می‌انجامد.

با توجه به زمان متفاوت خروج جوجه ها از تخم چاره چیست؟

معیار متداول برای این کار خشک شدن ۸۰ درصد از جوجه هاست. اما در صورت طولانی شدن تفاوت زمانی خروج از تخم، لازم است هر ۶ ساعت یک بار موارد خشک شده از دستگاه خارج شوند.

سخن آخر در مورد جوجه کشی مرغ

جوجه کشی مرغ در عین مسئولیت بالا بسیار لذت بخش نیز هست.

در هر دو روش طبیعی و صنعتی رسیدگی به مراحل کار و آگاهی از ریزکاری و نکات مهم در این مورد بسیار مهم و حیاتی است.

در سایت بلدرچین دماوند می ‌توانید آگاهی لازم نسبت به این موارد را بیابید. این مجموعه هم چنین برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به سوالات علاقمندان در این زمینه آماده است.

بلدرچین دماوند را در آدرس اینترنتی https://dquail.com/  دنبال کنید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جوجه کشی مرغ برای این کار روش طبیعی جوجه کشی نطفه دار خروج جوجه تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۹۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، مدیر دبستان استثنایی نوید سعادت شهر گفت: در پی وزش باد چند جوجه جغد از لانه هایشان به بیرون پرتاب شده بودند.

خانم شجاعی افزود: در تماس تلفنی با اداره محیط زیست، نیرو‌های محیط زیست به همراه یکی از تیمارگران این اداره به مدرسه آمدند و جوجه ها را به لانه هایشان بازگرداند.

در دبستان استثتایی نوید، درختان کهنسال کاج با ارتفاع بیش از ۱۵ وجود دارد که جمعی از پرندگان به علت بلند بودن این درختان آشیانه خود را بر روی این درختان ساخته اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان